Snøprinsessa Tonje – Fotografering i Åseral

Snøprinsessa Tonje

For litt siden hadde jeg en spennende fotoshoot med snøprinsessa Tonje – Fotografering i Åseral, i mitt lille kjellerstudio hjemme i Grokleiv.

Jeg har startet et samarbeid med frisøren Nina, fra Nina`s frisørsalong i Åseral. Hun stylet håret og sminket modellen Tonje.

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Plassen jeg besøker mest når jeg er innom Åseral er dagligvarebutikken Coop Prix, hvor Tonje er ansatt. Modeller kan blir oppdaget hvor som helst, veldig praktisk å finne de på butikken.

Redigering vs fotografering på location

Dette er et prosjekt jeg har tenkt på i flere år. Kjolen var kjøpt inn på en brukthandel i Danmark, bryllupskrona er veldig gammel og også kjøpt på bruktbutikk.

Den originale drømmen min var å ta bilder ute på location, men når fotograferingen skulle gjennomføres var det et voldsomt regnvær hele dagen. Så da ble det virkelig en utfordring for min del å redigere Tonje inn i noen bilder jeg hadde tatt på heia tidligere. Det er ikke noe jeg har gjort mye før. Men jeg har gjort et forsøk. Ble heller ikke enig med meg selv hvordan fargene skulle være, så prøvde litt forskjellig.

Jeg liker nok aller best å jobbe mest når jeg fotograferer, på location, enn å jobbe timevis i Photoshop. Men ble nå litt fornøyd med hva jeg fikk til uansett.

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Sort bakgrunn

Jeg har en stor forkjærlighet for mørke bilder tatt framfor sort bakgrunn, så det måtte prøves litt ut også.

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Snøprinsessa Tonje

Dette siste bildet av Tonje er virkelig en av mine favoritter.

Utenfor

Når vi var ferdig, var det faktisk litt stopp i regnet. Så flinke Tonje hoppet ut i kulden slik at jeg kunne ta bilde. Dessverre når jeg hadde fått satt opp litt lys (ved hjelp av pappa), begynte det å regne masse. Så det ble ikke mange bilder. 

Snøprinsessa Tonje

Konklusjon

Alt i alt var det en spennende opplevelse å få se hvordan Nina tryllet frem snøprinsessa Tonje, og jeg gleder med til å samarbeide med begge igjen. Og hvem vet, kanskje vi får tatt lignende bilder ute på location en gang? Men nå håper jeg vel egentlig at vinteren er ferdig.

 

For flere portrett fotograferinger klikk her.

For flere bilder fra egne prosjekter klikk her.