Om fotografen

Bilde av Fotograf Elida Åsland med sort bakgrunn

“Bruk av filter er ikke noe jeg er glad i. Mine kunder ønsker tidløse bilder, som ikke tar bort oppmerksomheten fra menneskene og følelsene som er på bildet. Det er jo dere som er på bildet som er det viktigste!”

Fotograf Elida Åsland
Logo Fotograf Elida Åsland

Hei! Jeg heter Elida og jeg er fotograf. Jeg bor i Kristiansand med kjæresten Helge. Men jeg er født og oppvokst i Åseral, en stor og vakker kommune med lite folk. Jeg fotograferer for det meste i Kristiansand, Åseral, og ellers rundt på Sørlandet. Men er ikke redd for å reise!

Det jeg liker aller best med å være fotograf er å fange et øyeblikk i andres liv. Å fryse et øyeblikk som man kan se tilbake på og huske hvem man var og hvordan livet var akkurat i det sekundet.

Flytte er noe jeg har øvd masse på, for å kunne bli den fotografen jeg er idag. Totalt har jeg budd 7 forskjellige plasser, og flyttet alle mine ting 13 ganger. Min samboer og jeg fikk kjøpt en leilighet i 2022, det er så fint å kunne henge opp bilder på veggen!

Jeg liker å tenke på meg selv som litt komiker og klovn (selv om jeg er livredd klovner). Jeg elsker å få folk til å smile og le! Men det er de melankolske og ærlige bildene jeg liker aller best å se tilbake på.

Jeg ser på meg selv om en nokså jordnær og rolig person, veldig tullete, men veldig ordentlig og seriøs når det trengs. Festing og å være masse sosial er ikke helt min greie, og det blir nok ganske så mange timer under teppe på sofaen.

Ellers er jeg glad i mørke personlige prosjekter, medlem av Agder Vikinglag, avhengig av TV serier, og har en stor forkjærlighet for landet Færøyene (min mors hjemplass).

Jeg er medlem av Norges Fotografforbund og med i styret for Sørlandske fotograflaug, begge er flotte organisasjoner til å møte andre profesjonelle fotografer.

Fakta om fotografen

1990-2006: Født og oppvokst i Åseral, ei lita bygd med 900 + innbyggere

2006-2009: Tangen VGS i Kristiansand, Medier og kommunikasjon

2009-2010: 
Lundheim FHS, Moi i Rogaland, Foto og Teater

2010-2012: Dannevig Foto AS, Arendal, fotograflærling

27.05.2013: Etablerte ENK, bedriften Fotograf Elida Åsland ble født

Aug-Nov 13: 
Innleid fotograf hos Drømmeskogen Foto, Vea på Karmøy, Rogaland

Nov 13 – April 14: Ansatt fotograf hos Ålgård Fotostudio, Rogaland

2015 – 2018: 
Bachelor i Markedsføring og ledelse, på Universitet i Agder

2019 – 2021: Styremedlem i Sørlandske fotograflaug

2020: Begynte å ta kunder innen markedsføring, nettside og som konsulent.