Om fotograferingen

Jeg setter av tiden til dere. Og da håper jeg at dere setter av tiden til meg. Stress er våres verste fiende! Si ifra på forhånd av fotograferingen om dere har spesielle ønsker. Tenk igjennom hvilken stil og stemning dere ønsker; tradisjonelle bilder, eller mer koselige bilder. Dette gir størst sjanse for at vi alle er på samme side og at dere får de beste bildene.

Har dere egne ideer, kom med dem! Har du noen artige rekvisitter eller spennende antrekkkostymer, ta det med. Det gjør bildene mer personlige.

Gravid/akt:
Det vil være lurt å ikke bruke undertøy som strammer i timene før fotograferingen, siden dette vil vises på huden. Gjerne ta med badekåpe, slik at du ikke fryser når det er småpauser i fotograferingen.

Barn/baby:
Det er spesielt viktig å huske at vi bruker litt tid å bli kjent, at vi ikke hiver barnet rett uti det. Ikke si at barnet skal smile, vi skal ha det morsomt så det kommer av seg selv. Husk at hvis foreldrene ikke er rolig og stresser, så blir ofte barnet det også. La fotografen styre, dere skal for det meste bare passe på at barnet ikke slår seg, eller stikker av. Gjerne ta med forskjellige antrekk, men husk at barnet kan bli fort lei av skifting, så helst max 3 antrekk. Har dere egne rekvisitter dere ønsker å bruke, slik som favorittbamsen, egen stol, eller noe annet, gjerne ta de med.

Konfirmant:
Det er ofte vanlig å ta både bilder i finklær og i fritidsklær. Gjerne ta med rekvisitter som reflekterer konfirmantens interesser, slik som gitar, kamera, skateboard m.m.

Familie:
Her kan det være lurt å ha noen klær som matcher, at ikke noen har en overdel med masse tekst eller trykk på som vil skille seg ut, og at alle har like farger på sokkene. Klærne skal ikke ta bort oppmerksomheten fra dere på bildet.

Konfirmanten Andrine

Bryllup:
Vi har en planleggingstime før bryllupet, slik at vi får sett på hva dere ønsker. Flott hvis dere kan holde av 1,5-2 timer til selve fotograferingen. Så får vi muligheten å ta mye forskjellig. Og da blir det så mye mindre stress for dere, og lettere å slappe av. Hvis vi er ute på location, så kan det være lurt å ta med noe drikke og mat, det er lett å glemme.

Vielse:
Hør med presten hvor det er greit at jeg oppholder meg. Det kan være en ide og be gjestene i kirken om å ikke ta bilder, og heller følge med på vielsen. Slik at vi ikke får masse bilder av gjestenes mobiler, kameraer og nettbrett.